Het is treurig gesteld met cyberveiligheid in Twentse maakindustrie, meldt dagblad Tubantia. Vrijwel geen van de veertig Twentse maakbedrijven die meededen aan een vrijwillige check, heeft namelijk de cybersecurity op orde.
De maakbedrijven die meededen aan de vrijwillige check maakten gebruik van door de provincie beschikbaar gestelde vouchers met een waarde van tussen de 750 en 1500 euro. De eigen bijdrage aan het onderzoek dat werd gedaan door ingehuurde specialisten bedroeg maximaal 500 euro. Tot eind volgend jaar is nog ruim een ton subsidie beschikbaar is voor bedrijven die hun cyberbeveiliging willen laten controleren. Tientallen Twentse bedrijven werden in de achterliggende twee jaar het slachtoffer van cybercriminaliteit. Wat er in de publiciteit komt, dat is het topje van de ijsberg. Veel ondernemers schamen zich als ze gehackt zijn, voelen zich een sukkel. Eén van de weinig regionale maakbedrijven die niet geheimzinnig deed over een hack was het metaalbedrijf Almi in Vriezenveen, dat hackers in 2017 tien bitcoins betaalde om weer te kunnen opstarten. Dat gaf de toenmalige directeur Frank Landhuis destijds toe tegenover RTV Oost. De totale schade was 70.000 euro.
De leukste en meest gelezen artikelen uit TechniShow Magazine zijn hier te downloaden. De redactie wenst u veel leesplezier, fijne …
De KMWE Group, een internationale leverancier en partner voor de hightech- en luchtvaartindustrie, verwelkomt Quadrum Capital als strategische partner. Met …
De Tweede Kamer heeft ingestemd met de motie en het amendement van André Flach (SGP) om een doorstart te maken …
De in 1992 opgerichte machine- en installatiebouwer Matec GmbH heeft insolventie aangevraagd. De rechtbank in Esslingen heeft de advocatenfirma Schultze …