22 augustus 2024 - 2 min leestijd

Trainingen en oplossingen centraal bij Open Mind op AMB

Open Mind zal zijn aanbod van diensten, zoals praktische trainingen en oplossingsconcepten voor procesoptimalisatie tonen op de AMB. Bezoekers van de beurs kunnen op drie werkstations zelf ervaren hoe hyperMILL kan worden gebruikt om genetwerkte, gedigitaliseerde productieomgevingen te creëren. Belangrijke onderdelen zijn onder andere het Hummingbird MES (Manufacturing Execution System), hyperMILL -automatiseringstechnologieën en de virtuele machine.

Tot de hoogtepunten van de AMB behoren de hyperMILL TURNING Solutions. Een van de innovaties is een voorbeeld van het werken met digitale tweelingen: Draaibanken met turrets en Siemens besturing worden in hyperMILL VIRTUAL Machining gemodelleerd met alle gereedschappen tot in detail. De tooling is dus onderdeel van de NC-code simulatie.

Het beter plannen, netwerken, controleren en automatiseren van processen: een agile manufacturing execution system zoals Hummingbird-MES helpt bedrijven hun productieprocessen te optimaliseren. Hierdoor kunnen middelen efficiënter worden ingezet en de productiviteit worden verhoogd.

Zoals te zien op de AMB is Hummingbird-MES een zeer flexibele oplossing, met diverse modules en systeemcomponenten, die uiteenlopen van een kennismaking met digitalisering tot een volledig geïntegreerd productiebeheer. Met Agile MES-teamboards kunnen mensen en middelen voor de items of componenten gedetailleerd worden gepland met drag-and-drop – ook via externe toegang.

“Consistente, gedigitaliseerde processen zijn de sleutel tot optimalisatie in de gehele waardeketen,” aldus Jasmin Huber, Director Marketing & Communications bij Open Mind Technologies AG. “We verheugen ons erop om beursbezoekers te laten zien hoe een hoge mate van digitalisering een positieve invloed kan hebben op de productie. Bovendien kan het effectief helpen om het tekort aan geschoolde arbeidskrachten en de toenemende tijds- en kostendruk aan te pakken.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden