23 augustus 2024 - 4 min leestijd

Veel partners Oude Reimer op AMB

Tijdens de AMB presenteren veel partners van Oude Reimer zich. De oplossingen die op de beurs te zien zijn, bevatten onder andere CNC-machines van Chiron, bewerkingscentra van Heller en WFL en langdraaimachines van Star. In totaal brengen de partners van Oude Reimer drie wereldpremières samen in Stuttgart. 

Chiron komt dus met een wereldpremière: de FZ19 S vijfasser. Deze nieuwe 19-serie is 25 procent sneller bij het bewerken van massief materiaal en complexe werkstukken en biedt het nieuwe mogelijkheden voor nauwkeurige en betrouwbare productie. Ook staan er de Variocell UNO aan de DZ15 bewerkingsmachine. 

Van Benzinger is er de DoLittle Bfast. Dit is een nieuw geautomatiseerd draaicentrum voor het zeer productief draaien. De Bfast maakt deel uit van de DOLittle serie, die compact en geoptimaliseerd is voor economische productie in middelgrote tot grote series. Het nieuwe automatiseringsconcept vereenvoudigt het instellen aanzienlijk en minimaliseert het energieverbruik door minder bewegende machinecomponenten. Verder presenteert Benzinger de volgende machines op de AMB stand: DoLittle B6, GoFuture B6X en de GoFuture B2 (op de stand van DTS)

Compact

Heller komt met de nieuwste generatie F 5000 5-assig bewerkingscentrum, uitgerust met een nieuw ontwikkeld rack-type gereedschapmagazijn en een bijzonder compacte voetafdruk. Ook staat er de HF 3500 met flexibele Heller robotcelautomatisering en de HF 3500 5-assig bewerkingscentrum, geautomatiseerd met een uiterst flexibele Heller robotcel.

WFL bewerkingsmachines combineert alle bewerkingstechnologieën samen in één machine. De M20-G Millturn spreekt klanten aan die op zoek zijn naar een compact en krachtig compleet bewerkingscentrum. Met de toevoeging van centerafstand tot 3000mm, is de nieuwe M20 Milltrun binnenkort ook leverbaar voor langere onderdelen. Speciale kenmerken zijn de hoge stabiliteit van de machine en het motorspindelconcept voor veeleisende bewerkingstechnologieën. Verder presenteert WFL de M50 Millturn / 3000 en mobiele robotcellen voor automatisering. 

Voetafdruk

Star Micronics heeft met de SB-20 RII een wereldpremière op de AMB. Naast de bewezen langdraaimachines SB-16 III, SP-23 en de SD-26S die op de AMB stand worden gepresenteerd. Zal Star ook een nieuwe machine introduceren, de SB-20R II. 

EMAG heeft onder andere de VTC 100 draai- slijpmachine staan. De serie maakt indruk met snelle 4-assige bewerkingen, de technologiecombinatie draaien & slijpen, scrollvrij draaien en nog veel meer voor snelle productieprocessen en een hoge nauwkeurigheid. Verder presenteert EMAG de volgende machines op de AMB stand: WPG 7 Weiss, VST 50, HLC 150H Koepfer, VL-4 en de CLC200. 

Tschudin toont de Cube 350, een 3-assige centerloze slijpmachine met hoge precisie en een uiterst kleine voetafdruk. De compacte slijpmachine is speciaal ontwikkeld voor het bewerken van kleine onderdelen met werkstukdiameters van minder dan 0,1 tot 20mm in uiterste precisie. 

Smeermiddelen

Fraisa, gespecialiseerd in high-performance gereedschappen van hardmetaal, staat op de beurs met MFC Alu, voor multifunctionele hoogprecieze bewerking van aluminium en non-ferrometalen, met een maximale spaanafvoer en lagere productiekosten. Ook nieuw is Favora: 36 nieuwe gereedschappen met hoekradius en een nieuwe extra lange versie 5.2xd. Ook brengen ze Xtap. Dat is een nieuw ontworpen universele tap. Er is een uitbreiding met nog eens 48 afmetingen voor de bewerking van staal en roestvast staal.

Tot slot staat ook Motorex op deAMB met FluidLynx automatische beheersystemen voor smeermiddelen. Hiermee kan je zorgdragen aan kwalitatieve bewerkingsvloeistoffen door het constant controleren van de parameters. Naast het automatisch meten van het verbruik en de waardes van de smeermiddelen en deze gegevens doorsturen naar andere communicatie systemen. Van eenvoudige meetsystemen tot aan volledige ontzorging door systemen die alles uit handen nemen zoals meten, doseren, vullen, verwijderen zwerfolie, filtreren, documenteren en zijn op afstand te bedienen via een online omgeving. 

De SwissCool 8000 koelvloeistof is gecertificeerd volgens de semiconductor standaard Grade 2. De semi-con eist steeds nadrukkelijker dat toeleveranciers aan hoge standaarden moeten voldoen waarbij de koelvloeistof een belangrijk aspect is voor de eindkwaliteit (reinheidsgraad) van uw producten. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden