29 augustus 2024 - 3 min leestijd

KMWE Toolmanagers lanceert online configurator

Om klanten 24/7 de mogelijkheid te geven maatwerk gereedschap te ontwerpen en bestellen lanceert KMWE Toolmanagers een online configurator. “Online is de toekomst. Klanten willen graag 24/7 een prijsindicatie krijgen en een bestelling kunnen plaatsen”, vertelt directeur Jorg Michiels. De online tool van gereedschapsslijperij KMWE Toolmanagers gaat vandaag live en is gratis te gebruiken. 

Het concept ‘webshop’ is in de maakindustrie niet nieuw. Maar dat betreft standaard producten. Voor het samenstellen en aanschaffen van maatwerk is vaak nog intensief contact met een verkoper noodzakelijk. “We merkten dat voor een order van een paar maatwerk frezen of boren de klant toch al snel een paar keer heen en weer aan het mailen was. Als de klant een special nodig heeft wil hij dat het liefst direct afwerken. Nu moet hij eerst een offerte aanvragen, wachten en er daarna weer opnieuw induiken om hem te bestellen. Dat kost tijd en frustreert klanten. We bedachten toen: hoe makkelijk zou het zijn als je online meteen het gewenste product kunt samenstellen, een prijs kunt inzien en direct kunt bestellen”, vertelt KMWE-directeur Jorg Michiels. 

Feedback

Twee jaar geleden startte KMWE Toolmanagers de zoektocht naar een kant-en-klare configurator. Die werd uiteindelijk niet gevonden, maar zelf ontwikkeld. “In ons eigen netwerk kwamen we in contact met een software ontwikkelaar en bouwer. Wij snappen vanuit onze kennis dat bepaalde samenstellingen technisch niet maakbaar zijn, maar een computer snapt dat niet. Het gaat dan onder andere om normen, technische details en maatvoeringen. We hebben dat de configurator allemaal moeten ‘leren’. Ook hebben we samen met klanten gekeken naar wat zij belangrijk vinden. Daar leefde vooral de wens voor een configurator die simpel in gebruik is en snel een prijs geeft.”

Een conceptversie van de configurator is een aantal maanden door klanten getest en aangepast aan de hand van hun feedback. “De opmerkingen gingen onder andere over de logische volgorde van stappen in het bestelproces. Hiermee zijn wij aan de slag gegaan. De configurator is zeker nog niet compleet, maar groeiende”, vertelt Michiels. 

Chat

Op dit moment zijn onder andere diverse frezen samen te stellen en te bestellen. Zoals een vacuümfrees, volradiusfrees, ruwfrees en spiraalfrees. Op korte termijn komen daar ook een conische frees, T-frees en trapboren bij. In de configurator kunnen klanten door middel van aanklikken van opties de gereedschappen samenstellen. In hetzelfde scherm is gedurende de configuratie een 2D of 3D tekening van het ontwerp te zien. Ook wordt door de configurator een actuele prijs getoond. “De configurator is continue aan te passen, zo worden nog een chat en track & trace toegevoegd. En ook wordt de configurator op termijn aan andere online KMWE-diensten gekoppeld. Wel kun je nu al bestellingen bewaren zodat je makkelijke een herhalende order kunt plaatsen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden