27 september 2024 - 2 min leestijd

Hoofdrol voor Ecocool Global 1000 van Lubsolutions Benelux en Fuchs Lubricants op Metavak

Lubsolutions Benelux en Fuchs Lubricants zetten tijdens Metavak Ecocool Global 1000 op de voorgrond. De koelvloeistof Ecocool Global 1000 combineert verspaningsresultaten met een goede bio-stabiliteit, resulterend in een lange standtijd en lage Total Cost of Ownership (TCO). De vloeistof is officieel goedgekeurd door ASML, Boeing, Rolls Royce, Airbus en producenten van medische apparaten en optische systemen. 

In vergelijking met oudere vloeistofgeneraties hoeft er bij toepassing van Ecocool Global 1000 minder gebruikte emulsie afgevoerd te worden en dus ook minder concentraat ingekocht te worden. Dat scheelt behoorlijk in de kosten. Ook betekent een langere vloeistofstandtijd minder productiestilstand en een hoger machinerendement. Bovendien kan worden gerekend op een verdubbeling en soms zelfs verdrievoudiging van de gereedschapstandtijd waardoor het rendement nog verder toeneemt terwijl de gereedschapskosten dalen.

Brixwaarde

Ecocool Global 1000, maar ook de geavanceerde vloeistoffen Mach 300 en de HIO-vrije emulsies voor Grade 1 toepassingen Ecocool SC-E en Ecocool SC-S bevatten geen boor, formaldehyde en DEA en zijn derhalve mens- en milieuvriendelijk zonder concessies te doen aan de operationele en economische eigenschappen. Door de optimaal koelende en smerende eigenschappen wordt bovendien goed ingespeeld op de opmars van onbemande productie. Er zijn minder gereedschapwissels nodig, terwijl in combinatie met het Industrie 4.0 ready L-Smart vloeistofbewakingssysteem, de vloeistof in optimale conditie wordt gehouden. L-Smart vult de koelvloeistof automatisch bij op basis van Brixwaarde, zuurgraad (pH) en geleidbaarheid. Het verspaningsrendement en de vloeistofstandtijd nemen daardoor toe, resulterend in een hogere productie efficiency bij lagere vloeistofkosten. Bovendien slaat L-Smart continu informatie op over de vloeistofkwaliteit wat belangrijk is in het kader van traceability.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden