26 juli 2024 - 3 min leestijd

27e editie plaatbewerkingsbeurs EuroBlech in teken van slimme productie

Van 22 tot 25 oktober vindt in Hannover EuroBlech plaats. Het motto van deze 27e editie van de internationale plaatbewerkingsbeurs luidt ‘De kracht van productiviteit’. Inmiddels is de bezoekersregistratie van het event geopend, met aparte ticketopties voor begeleide rondleidingen en de Carrièredag voor opkomend talent.

Dit jaar bestrijkt Euroblech – de grootste expo voor plaatbewerking ter wereld – negen hallen met in totaal 90.000 vierkante meter van de Hannover Messe. De focus van deze editie ligt op productiviteitsverhogende technologie. In dat kader worden marktontwikkelingen gepresenteerd die output en efficiëntie verhogen, en waarmee processen zo worden afgestemd dat ze aansluiten bij de complexe eisen van slimme productie. Daarbij bestrijkt Euroblech alles wat is gerelateerd aan de verwerking van halffabrikaten en eindproducten, waaronder plaatstaal, buizen, profielen en plastic hybriden. Bezoekers krijgen op de beursvloer en in het inhoudelijke programma de nieuwste productontwikkelingen te zien op het gebied van onder andere stansen, persen, snijden, lassen, afwerken, kwaliteitscontrole, CAD/CAM/CIM, gereedschappen en R&D.

Tot nu toe hebben zich ruim 1.100 exposanten voor Euroblech geregistreerd, waarvan meer dan 60 procent van buiten Duitsland. Naast Duitsland zelf worden onder andere Italië, Turkije, China, Spanje, Nederland, Zwitserland, Taiwan, België, India, en de VS genoemd als landen waar veel exposanten zijn gevestigd. Op de beursvloer zijn bekende merken zoals Trumpf, Amada, Thyssen, Bystronic, Dimeco, LVD, Salvagnini, Schuler en Yamazaki Mazak vertegenwoordigd, maar ook hooggespecialiseerde mkb-bedrijven en debuterende exposanten.  

Inhoudelijk programma

Behalve de mogelijkheid om ‘gewoon’ de beursvloer te bezoeken, biedt Euroblech onder andere begeleide rondleidingen met een focus op ‘automatisering en robotica’ en ‘Internet of Things’. Verder is er een Speaker Forum waar presentaties plaatsvinden over actuele thema’s zoals ‘automatisering, robotica en cobots’, en ‘digitalisering, industriële metaverse (AI, VR, AR, IoT) en cybersecurity’. Op vrijdag 25 oktober vindt de Carrièredag voor jong talent in de industrie plaats, en tot slot worden de EuroBlech-awards uitgereikt,

Volgens de beursorganisaties is het opmerkelijk om te zien hoe technologieleveranciers zich de afgelopen jaren hebben ingezet om de industrie toekomstbestendig te maken door middel van innovatie, efficiëntie en aanpassingsvermogen. “Als verandering snel op je afkomt, moet je nog sneller met oplossingen komen”, verklaart Evelyn Warwick, event director van EuroBlech. “De integratie van AI en machine learning revolutioneert de industrie, en maakt ongekende niveaus van precisie en efficiëntie mogelijk. Automatisering en robotica blijven zich ontwikkelen, waardoor productieprocessen worden gestroomlijnd en handarbeid wordt verminderd, terwijl het Internet of Things machines en systemen met elkaar verbindt voor realtime monitoring en optimalisatie. Deze innovaties, gepresenteerd op EuroBlech van dit jaar, onderstrepen de toewijding van de industrie om te voldoen aan de groeiende vraag naar maatwerk, duurzaamheid en slimme productie.”


Openingstijden en tickets

EuroBlech 2024 vindt plaats van 22 tot 25 oktober 2024 in de Hannover Messe in Duitsland. Dagelijks is de beurslocatie geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Een dagticket kost 39 euro, een ticket voor alle vier de beursdagen 70 euro. Aanvullend kunnen tickets voor begeleide rondleidingen (25 euro), en de beurscatalogus (44 euro) worden gekocht. Informatie voor bezoekers en over last-minute exposantenboekingen is te vinden op de beurswebsite.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden