17 oktober 2024 - 2 min leestijd

EuroBLECH 2024: innovatie en plaatbewerking komen samen in Hannover

Van 22 tot 25 oktober 2024 vindt de 27e editie van EuroBLECH plaats in Hannover, waar de internationale plaatbewerkingsindustrie bijeenkomt voor het grootste evenement in zijn soort. Met het thema ‘De Kracht van Productiviteit’ zullen bijna 1.300 exposanten uit 40 landen hun nieuwste technologieën en innovaties presenteren over een oppervlakte van 160.000 m², verspreid over negen hallen. De beurs staat bekend als hét mondiale podium voor live demonstraties van machines en technische doorbraken binnen de sector.

Dit jaar trekt EuroBLECH exposanten van over de hele wereld aan, met maar liefst 66% van de leveranciers afkomstig van buiten Duitsland. Landen als Italië, Turkije, China, en Nederland zijn sterk vertegenwoordigd, met opmerkelijke groei in standruimte voor bedrijven uit Zweden, Oostenrijk en India. 

Volgens Evelyn Warwick, Event Director van EuroBLECH, weerspiegelt de line-up van exposanten de huidige marktdynamiek, waarin Europese bedrijven leidend zijn in de transitie naar duurzaamheid. “Investeringen in nieuwe, efficiënte technologieën, die aansluiten bij klimaatveranderingsbeleid, zullen zorgen voor zowel winstgevendheid als duurzaamheid,” aldus Warwick. Dit is bijzonder relevant nu de sector geconfronteerd wordt met uitdagingen als een tekort aan geschoolde arbeidskrachten, hoge energiekosten en wisselende vraag.

Kennis

Naast de exposities biedt EuroBLECH 2024 een uitgebreid ondersteunend programma gericht op productiviteitsoplossingen. Bezoekers kunnen deelnemen aan paneldiscussies, rondleidingen en prijsuitreikingen. In de presentatieruimtes in hal 26 en 27 worden automatisering en digitalisering centraal gesteld, met presentaties van vooraanstaande bedrijven zoals Trumpf, Tata Steel, en Fraunhofer IWU.

Een speciaal panel op woensdag zal zich richten op automatisering als oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten, waarbij sprekers uit verschillende sectoren hun inzichten delen. Daarnaast zijn 76 bedrijven genomineerd voor de EuroBLECH 2024 Awards, waarbij zes winnaars op de eerste dag gehuldigd zullen worden. Bezoekers kunnen de innovatieve bijdragen van deze bedrijven ontdekken via thematische routes op de beursvloer.

Het ‘Young Innovators’ Pavilion in hal 15 biedt ruimte aan opkomende bedrijven, met een speciale Careers Day op vrijdag, waar studenten en stagiairs gratis toegang krijgen. Dit initiatief ondersteunt niet alleen de toekomst van de industrie, maar biedt ook bedrijven de kans om jong talent te werven.

Praktische Informatie

De beurs is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, met toegang via verschillende ingangen op het Hannover Messe-terrein. Bezoekers kunnen online hun tickets en tours regelen en profiteren van duurzame reisopties, waaronder speciale treinkaarten en shuttlediensten vanaf de luchthaven van Hannover.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden