5 september 2024 - 3 min leestijd

Leveranciers Laagland groot aanwezig op AMB

Op de AMB in Stuttgart volgende week pakken de leveranciers van Laagland flink uit. Ook de medewerkers van Laagland, gespecialiseerd in Duitse en Japanse CNC-metaalbewerkingsmachines, spansystemen, verspanende gereedschappen en gereedschapbeheeroplossingen lopen rond op de beurs.

Index-Traub staat met nieuwe modellen op de beursvloer in Stuttgart: de G320 in langbed uitvoering en de G200.3 met draaibare turret over de B-as, waarmee de gebruiker efficienter kan werken. De iconen van Index zijn natuurlijk de meerspindeldraaiautomaten. Ook hier nieuws, want de MS24 is nu leverbaar met 8 spindels, in plaats van 6, zodat er nog complexere onderdelen geproduceerd kunnen worden. Verder ontbreken de Traub langdraaimachines ook niet op de stand.

Bij Makino vinden we drie Europese primeurs. Met twee nieuwe modellen, een horizontale- en verticale vijfasser, wordt het portfolio van prcisie vijfassers flink uitgebreid. De nieuwe DA500 wordt daarnaast ook nog uitgerust met een draaifunctie, voor multi-tasking bewerkingen.

Daarnaast komt de EDGE3i zinkvonkmachine naar Europa. Hier staan er al duizenden van bij gebruikers in Azië. EDGE3i wordt met full-option pakket geleverd en kan daarom zeer aantrekkelijk worden aangeboden. De extreem snelle U6 H.E.A.T. draadvonkmachine complementeert de machines bij Makino op de stand.

Bij Index op de stand (Hal 4, stand C30) staat een Makino a40SE met Index iXCenter automatiseringssysteem. De a40SE is een zeer snelle horizontale bewerkingsmachine voor het bewerken van aluminium onderdelen. Met het Index iXCenter kan de machine automatisch beladen worden, voor nog meer onbemande uren.

Weiler, One Click Metal en Zoller

Weiler zet de One1 Teach-In besturing in de Spot-Light. De ONE1 is voor enkelstuks en kleine series een goede besturing, zoals wordt gedemonstreerd op de stand. De AMB is de belangrijkste beurs voor Weiler en daarom toont men het gehele leveringsprogramma. De hoogwaardige conventionele draaimachines, zoals de Condor en Praktikant ontbreken niet.De geheimtip is de servo-gestuurde C-serie. Deze hebben veel mogelijkheden en zijn zeer economisch.

Bimatec – Soraluce gaat king-size met de FloorType freesmachine FA80. Tijdens de AMB staat er een heuse FloorType freesmachine op de stand van Bimatec Soraluce. Hierop worden live-demo’s gegeven van nieuwe en bestaande technologieën, die het werken met dit type freesbanken, efficiënter maakt.

One Click Metal demonstreert in Hal4, stand C30 dat metaal Metal AM-technologie voor iedereen begrijpelijk en met één klik beschikbaar moet kunnen zijn. OCM wil de complexiteit van metal AM-technologie reduceren en op deze manier voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk maken.

Tot slot laten op de stand van Zoller specialisten de optimale levenscyclus van de gereedschappen tijdens het gehele productieproces zien. 

Mapal en Roemheld

“Empower Your Aluminium Machining” is het motto van Mapal op de AMB 2024. Mapal pakt grootuit, met 390 vierkante meter in hal 1, stand C11. De focus ligt op uitgebreide expertise op het gebied van aluminiumverwerking en de innovaties voor 2024/2025. Ook vindt u innovatieve verspaningsoplossingen voor de automobielsector, waaronder oplossingen voor elektrisch aangedreven voertuigen, luchtvaart, vloeistoftechnologie en gereedschaps- en matrijzenbouw.

Roemheld zal op de AMB oplossingen en componenten voor productieautomatisering en aanpasbare klemtechnologie voor de flexibele opstelling van werkstukken presenteren. Het gaat hier om spanoplossingen van de machinetafel tot aan het werkstuk, spantechniek uit één hand: configureerbaar en geautomatiseerd, digitale controle en vijf nieuwe producten. Dit zijn spanelementen voor automatisering, voor kleine werkruimtes, met elektromechanische aandrijving en met een nieuwe bekbreedte van spanklemmen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden