18 oktober 2024 - 2 min leestijd

Workshop Produceren bij Heidenhain

Aanstaande dinsdag dingen vindt er bij Heidenhain in Ede een unieke en gratis workshop plaats. Tijdens deze sessie kunnen bedrijven zich gericht laten informeren hoe ze hun gereedschapgebruik in een geautomatiseerd productieproces kunnen controleren, monitoren en optimaliseren. 

Van 13:45 uur en 20:00 uur staan de deuren bij Heidenhain open om meer te leren van een geautomatiseerd productieproces. Uniek is dat het evenement uitgevoerd wordt door vijf samenwerkende leveranciers: Laagland (Zoller), Top Solid, Iscar, Limas en Heidenhain. 

Heidenhain laat zien dat je met StateMonitor alle relevante machinegegevens van een machinepark verzamelt, analyseert en visualiseert. Het StateMonitor-dashboard geeft gerichte meldingen. Top Solid laat zien dat het maken, invoeren van tekeningen / stuklijsten / gereedschapslijsten eenvoudig kan in ShopFloor. Dit zorgt voor een eenvoudig procesbeheer, voorafgaand aan het bewerkingsproces.

Laagland is aanwezig met Zoller. Het gekozen gereedschap wordt ingemeten op de Zoller van Laagland, opgeslagen en naar de besturing gestuurd. Inclusief het 3D model van de klem. Hieraan gekoppeld zit Heidenhain collision protection: Sensoren zoals de gereedschapbreukdetector TD 110 en vision camera VT 122 geven relevante machinemeldingen die doorgestuurd kunnen worden. Wanneer het gereedschap gebroken of beschadigd is kan een zustergereedschap worden opgeroepen en op deze manier wordt gereedschap tijdig vervangen. Een gebroken frees hoeft daardoor nooit te lang in uw magazijn te blijven zitten, door een continue gemonitord proces.

Robotcel

Aan een hoogwaardige 5-assige Spinner U5-630 freesmachine is door Limas een verassend compacte en flexibele robotcel gekoppeld, met een slimme interface. Deze highend en goed toegankelijke productiecel van Limas verzekert de gebruiker 24/7 proceszekerheid en kwaliteitsproductie. Tot slot geeft het matrixtool management system van Iscar een overzichtelijk toolsysteem.

Datum en tijd: Dinsdag 22 oktober 13.45 uur – 20.00 uur

Locatie: Heidenhain Nederland, Copernicuslaan 34, Ede

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden