Van poeder tot classic: Audi heeft met een 3D-printer een schaalmodel geproduceerd van de historische Auto Union Typ C Grand Prix-auto uit 1936. Nu kijkt het bedrijf naar hoe het metaalprinters kan gebruiken voor de realisatie van complexe onderdelen. En tegelijkertijd worden er belangrijke synergiën gecreëerd binnen de Volkswagen Group.
“Samen met onderzoekspartners zijn we continu de grenzen van nieuwe processen aan het aftasten. Een van onze missies is om metaalprinters te kunnen inzetten voor massaproductie,” vertelt prof. dr. Hubert Waltl, Audi-bestuurslid op het gebied van productie en hoofd Toolmaking van de Volkswagen Group.
Audi heeft nu alle metalen onderdelen van het ‘Silver Arrow’ Auto Union Typ C-model op een schaal van 1:2 geproduceerd door middel van metaalprinten. Met dit printproces kunnen complexe geometrische vormen worden verwezenlijkt die met conventionele technieken niet of nauwelijks mogelijk zijn.
Audi Toolmaking wordt gezien als een pionier in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, ook binnen de Volkswagen Group. Eén van de innovaties van het bedrijf is de ‘intelligent tool’, die gebruikt wordt om scherpere contouren te maken in de staalplaten van autocarrosserieën.
Het Amerikaanse SurfacePrep, een wereldwijde speler in oppervlakteverbetering, heeft familiebedrijf Leering uit Hengelo overgenomen. Leering, actief in straal- en oppervlaktetechniek …
Bij de tweeëntwintigste uitreiking van de Dutch Industrial Suppliers & Customer (DISCA) Awards zijn ITEQ, Lely en Masévon Group door …
Valk Welding lanceert Robot Welding as a service (Rwaas). In een tijd waarin wereldwijde concurrentie toeneemt en technisch vaardig personeel …
Ruim 6100 (hightech) professionals vonden vorige week hun weg naar de 23e editie van de Precisiebeurs om hun kennis over …