13 maart 2018 - 3 min leestijd

Lezingen over 3D-printen, cybersecurity, smart industry en meer tijdens TechniShow

Het beursprogramma dat TechniShow van 20 t/m 23 maart organiseert is nog nooit zo uitgebreid geweest als dit jaar. Met ruim 30 lezingen verspreid over vier dagen komen thema’s die op dit moment zo actueel zijn in de maakindustrie aan bod. Onder andere onderwerpen als 3D-printen, cyber security, smart industry, robotisering, digitalisering en zaken doen in Duitsland, zijn topics in het lezingenprogramma.

De TechniShow biedt met het lezingenprogramma bezoekers de kans om hun kennis uit te breiden, zonder dat dit veel beurstijd in beslag neemt. De lezingen worden gehouden in theaters op de beursvloer waardoor de drempel om een lezing te volgen laag is. TechniShow 2018 is na registratie gratis te bezoeken. Tevens kan men na registratie ESEF bezoeken. Ook de ESEF heeft een uitgebreid lezingenprogramma in petto.

 

Debat en Congres

Enkele highlights in het beursprogramma zijn het Industriedebat en het 3D-printcongres. In samenwerking met Jaarbeurs, NEVAT en FPT VIMAG organiseert link Magazine op dinsdag 20 maart in het Theater van Hal 7 het link Industriedebat. Het debat gaat over de digitaliseringsslag in de industrie en het foutloos produceren van kleine series. Tijdens het debat gaat men in op ketensamenwerking en hoe de juiste communicatie kan leiden tot de meest optimale productie. Het menselijke aspect wordt hierbij niet achterwege gelaten. Het debat wordt geleid door mevrouw ir. Gu van Rhijn van TNO. In het panel zitten onder meer Frank Biemans (BMO Automation), Wim Simons (Timmerije), Katje Pahnke (TU/e HighTechCenter), Cormé van Opdorp (BOZ Group) en Henk Jansen (FMI).

Naast het debat wordt er op donderdag 22 maart een congres gegeven over 3D-printen. De mogelijkheden van 3D-printen krijgen een prominente plek in het congres. Meerdere sprekers besteden er aandacht aan, zoals Onno Pontfoort (Berenschot) die praat over wat er in de 3D- printindustrie is gebeurd sinds de vorige beurs. Pontfoort geeft antwoord op de vragen: Welke nieuwe technieken zijn er ontwikkeld, welke nieuwe spelers zijn er op de markt en hoe zien de groeivooruitzichten eruit? Keynotespreker tijdens het congres is Marc Saunders van Renishaw Global Director Solutions Centres. Saunders houdt een keynotelezing met als titel: AM is going mainstream – how to participate in this manufacturing revolution? Saunders zal onder meer uitleggen waarom 3D-printen begint in de directiekamer en niet zomaar overgelaten kan worden aan de productie- en engineeringafdelingen. Henk Jansen, directeur van FMI Additive Instrumed legt tijdens het congres uit hoe zijn bedrijf 3D-metaalprinten succesvol heeft geïntegreerd in de productie. Jansen vertelt welke stappen men daarvoor heeft doorlopen en hij laat zien waarom 3D-metaalprinten geen kwestie is van de knop in drukken. Het congres wordt afgesloten door Benjamin Denayer van Sirris (B). Het onderzoeksinstituut voor de metaalverwerkende industrie heeft onlangs 3D-metaalprinten geïntegreerd in een fijnmechanische productieomgeving. Denayer gaat in op de vraag hoe een fijnmechanisch bedrijf de nieuwe AM technologie kan inbedden in de bestaande productie zodat er één doorlopend proces ontstaat.

Het Industriedebat en het 3D-printcongres zijn slechts een fractie van alle lezingen die tijdens de TechniShow en ESEF worden georganiseerd. Het complete beursprogramma is op de website van TechniShow te vinden. Daar is het ook mogelijk om u gratis aan te melden voor de beurs der beurzen in de Nederlandse maakindustrie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden