2 april 2021 - 4 min leestijd

TechniShow in beeld: Anco Euser (Widenhorn)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Anco Euser.

1 Wie ben je?

“Mijn naam is Anco Euser. Ik ben directeur/eigenaar van Widenhorn.”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“Widenhorn was al aanwezig op de eerste TechniShow in 1951. Die editie was toen nog in Rotterdam. Toen was mijn opa aanwezig op de stand om bedrijven te informeren al de innovaties die Widenhorn destijds had. Mijn eerste Technishow was in 2002. Ik weet het nog goed, aangezien het mijn eerste echt grote beurs was. In die tijd was de plaatbewerking binnen Widenhorn heel klein en had ik nog niet zoveel aanloop. In bijna 20 jaar is dat enorm veranderd en is met alle edities de drukte op de stand ook enorm toegenomen.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“Het leukste aan de TechniShow voor zowel de exposanten als de bezoekers dat er zo’n grote diversiteit is aan producten en machines. Er is veel te zien en vaak ook werkend.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“De eerste TechniShow die ik zelf toen als directeur van Widenhorn mocht organiseren. Dat was in 2006 een jaar voordat ik het bedrijf overnam. We waren rijkelijk laat met bespreken, dus stonden in een uithoekje. Maar door de juiste marketing en een mooie standbouw draaide we enorm goede beurs. Dat was eigenlijk de start voor het ‘vernieuwde’ Widenhorn. Het was een duidelijk signaal dat we op de goede weg zaten en dat is de jaren erop gebleken. Verder heb ik ook veel prachtige indirecte herinneringen aan de beurs. Omdat alle generaties in ons bedrijf alles bewaard hebben. Heb ik zoveel historie en veel ervan ook uitgestald in vitrines in ons bedrijfsmuseum. Het entreepasje van mijn opa uit 1951, de oorkonde voor ijzersterke deelnemer van het eerste uur, de nominatie voor de TechniShow Innovatie Awards, en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“Ik was helemaal voorbereid voor een beurs in het begin van coronatijd. Ik weet nog goed dat ik voor het echt misging al desinfectiegel en mondkapjes georganiseerd had om een veilige beurs te kunnen draaien. We zaten nog in enorme drukte ook na ons honderdjarig bestaan, dus ik was ergens ook wel blij dat het een keer niet doorging. Ik begrijp dat het voor machineleveranciers lastiger is, die kunnen echt iets nieuws tonen aan een groot publiek, wat nu niet kon. Voor ons heeft het ontbreken van de beurs geen negatieve invloed gehad op de bedrijfs- en omzetontwikkeling. Net als dat corona overigens ook niet heeft gehad. We mogen ons gelukkig prijzen wat dat aangaat. Maar het contactmoment met onze klanten mis je dan wel. Je ziet in zo’n week toch veel mensen.”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022?

“We gaan zeker exposeren op de TechniShow 2022, ik heb mijn deelname gewoon laten staan. We zijn er elke editie bij geweest en deze dus ook. De ontwikkelingen gaan erg snel. Dus dat kan ik nu nog niet zeggen. Sowieso zijn al onze producten te zien. Ik denk dat meer en meer nadruk ligt op geïntegreerde systemen, automatisch verwerking van bestanden en informatievoorziening. Daarvoor zijn plaatbewerkingsbedrijven bij ons aan het juiste adres. Gebruiksvriendelijk werkende oplossingen, zonder ellenlange implementaties en met ouderwetse service.”

7 Weet je een volgende persoon die we kunnen vragen over TechniShow?

“Eddo Cammeraat van Laagland. Ook een oer-TechniShow’er.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden